Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ
Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα το πρωϊ  στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής Μήλου με τη συμμετοχή  16  Αρχιερέων, προεξάρχοντος του εορτάζοντος τα ονομαστήριά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερωνύμου, που βρίσκονται στο νησί για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ανακύρηξη της Μήλου ως Ιερή Νήσος.
Ακολουθεί εκτενές ρεπορτάζ
Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
"Να ακολουθήσουμε τα παραδείγματα των Αγίων μας" παρότρυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρυπητής Μήλου, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, Βρεσθένης Θεόκλητος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Πειραιώς Σεραφείμ, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, Κορίνθου Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, Παροναξίας Καλλίνικος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωποῦ Κύριλλος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, Ιερισσοὺ Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παρόντες ήταν ο Υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, βουλευτές, ο Δήμαρχος του νησιού κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, αλλά και Δήμαρχοι άλλων νησιών των Κυκλάδων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών συλλόγων και φορέων, κληρικοί και λαϊκοί.
Κατά την Θεία Λειτουργία ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ ανέγνωσε τα Συνοδικά έγγραφα και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα περί ανακηρύξεως της Μήλου ως Ιεράς Νήσου.
Ο Μητροπολίτης Σύρου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς, αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής ημέρας για το νησί, στην ιστορική αξία των Κατακομβών που είναι, όπως είπε, μνημείο σημαντικής πολιτιστικής αξίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ανακήρυξη της Μήλου σε Ιερά Νήσο λέγοντας πως "Διοικούσα Εκκλησία και Πολιτεία συμφώνησαν και αναγνώρισαν ότι δεν είναι ένα απλό νησί του Αιγαίου Πελάγους, αλλά έχει στα σπλάχνα της μορφές Αγίων".
Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι "όσοι γνωρίζουν τον Ιησού Χριστό, ζουν πραγματικά, ζουν εκκλησιαστικά. Μαθαίνουν να ιεραρχούν τα πράγματα και την αξία τους. Έτσι, λοιπόν, καταλαβαίνουμε ότι το άγχος και οι ταλαιπωρίες που μας βασανίζουν είναι περαστικά".
Ευχήθηκε, ωστόσο, "να γνωρίσουμε όλοι το Χριστό και η γνωριμία αυτή να μας κάνει άλλους ανθρώπους. Ζούμε άλλωστε, σε μία κρίσιμη εποχή. Η λύση στα προβλήματά μας είναι η μετάνοια, η αλλαγή σκέψης."

πηγη..αγιορειτικο βημα.

Fv





Advertisement

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top